Solceller er en god løsning for vedvarende energi

Overvejer du at købe solceller til boligen? Det er der mange gode grunde til!

I denne artikel går vi i dybden med alle de fordele, du kan høste ved at købe solceller til boligen. Læs med, og få det forkromede overblik.

Solceller giver grøn og vedvarende energi

Den første åbenlyse fordel ved at investere i solceller til boligen er, at det udnytter en helt naturlig, vedvarende energikilde. En, vi alle kender til:

Solen.

Solceller fungerer ved at omdanne solens stråler (og lys generelt) til strøm. Strømmen flyder fra solcellerne, og direkte ned i din boligs stikkontakter – parat til at blive trukket ud af alle de apparater, du har i hjemmet.

At få sin strøm fra vedvarende energikilder frem for fossile brændsler er godt for miljøet. Vedvarende energi er nemlig karakteriseret ved, at det trækker på ressourcer, der ikke kan blive brugt op. Dét kan fossile brændstoffer til gengæld. Jorden har kun en begrænset mængde af kul, olie og gas – og når vi en dag løber tør for disse resosurcer har vi alle intet andet valg end at skifte over til de vedvarende energikilder.

Kom foran i køen – og investér i solceller før alle andre.

Med solceller sparer du udgifterne til strøm

At investere i solceller er også en fantastisk beslutning for privatøkonomien. For solcellerne gør nemlig, at du ikke skal betale til dyre elselskaber for at få strøm til din bolig. Du trækker nemlig bare strøm direkte ned fra solens stråler på dit tag.

Prisen på solceller kommer du selvfølgelig ikke uden om – det er en investering, der kræver en smule kapital i begyndelsen. Men solcellerne tjener sig til gengæld hjem igen over en ganske overskuelig årrække. 

Alt afhængig af elpriserne og prisen på solcellerne begynder nogle allerede at have overskud på investeringskontoen efter 10 år – og derfra kan du betragte resten af besparelserne som den rene fortjeneste. De fleste installatører giver garanti på mellem 20 og 25 år på solcellerne – men mange solceller kan snildt holde i op til 30 år eller mere fra installationsdatoen. Med solceller er der altså lagt op til mange år med ren fortjeneste.

Credit: Myenergy

Solceller forøger værdien af din bolig

En investering i solceller er ligesom enhver anden type investering i din bolig. 

Det kommer til at forøge værdien af boligen.

Det er såmænd ligemeget om du står overfor at skulle sælge boligen i nærmeste fremtid, eller om du har tænkt dig at blive boende. For vi kunne alle godt bruge, at vores boliger blev mere værd, ikke?

Så kan det godt være, at investeringen i solceller virker som en stor udskrivning på investeringskontoen i begyndelsen. Men det er altså ikke penge, der bliver væk i samme øjeblik du bruger dem. Derimod tilføjer de blot til værdien af det, du allerede ejer – og skaber en løbende indkomstkilde (i form af besparelser) på samme tid.

Så kan man ikke kræve mere af sine investeringer.

Du kan sælge ud af den overskydende strøm, du ikke selv bruger

I de lyse dagtimer er der mange med solceller, der oplever, at de ikke forbruger al den strøm, som solcellerne producerer. Du kan gøre to ting med den overskydende strøm fra dine solceller:

  • Du kan lagre den overskydende strøm i batterier, som du tilkøber til installationen
  • Du kan sælge ud af den overskydende strøm

Hvis du gerne vil sælge den overskydende strøm til resten af elnettet, så kræver det, at du kontakter dit lokale elselskab. Det er heldigvis ikke svært at få sat op. Du tjener ikke det samme for den strøm, du pumper ud i elnetværket, som du skulle betale for at trække ud igen – men der er alligevel penge at hente. Mange oplever, at de kan tjene op til 1.000 kr. ekstra om året på at sælge ud af overskydende strøm fra solceller. Det kører helt automatisk, og det er penge, som du sparer på de elregninger, du får fra elselskabet. 

Alternativt kan du også få installeret et solcelleanlæg med batteri. Batteriet oplades via den strøm i dagtimerne, som du ikke forbruger. På den måde har du også noget af bruge af, når mørket falder på, og solcellerne ikke producerer strøm.

Og når batteriet er fuldt opladet kan du selvfølgelig fortsætte med at sælge ud af den overskydende strøm fra solcellerne. Så får du slået to fluer med et smæk!